PETER VAN BAAREN
Advocaat | Van Baaren Advocatuur | Beëdigd 1997

BIOGRAFIE

Geboren in de Gemeente Roosendaal en Nispen (West-Brabant) op 3 juli 1970, dus bijna 48 jaar. Getrouwd met Linda Jamin, samen 3 kinderen; Joris, Felix en Eva, variërend van leeftijd 10, 8 en 6 jaar. Woont aan de Dorpsstraat in Liempde, gemeente Boxtel. In 1996 afgestudeerd aan de (nu geheten) Radboud Universiteit te Nijmegen in de rechtenstudie, dit als ‘kop’-studie na het succesvol afronden van de HEAO Management, Economie en Recht (mer) studie aan de Hogeschool West-Brabant. 

Altijd werkzaam geweest als advocaat in de civiele, onderneming en ondernemer gerichte (advies –en proces)praktijk. Tot 2014 docent Burgerlijk Procesrecht bij de Nederlandse Orde van Advocaten t.b.v. de Beroepsopleiding Advocatuur. Momenteel lid van de commissie civiel recht Rechtbank Oost-Brabant, het overlegorgaan van de balie en de Rechtbank in Den Bosch voor civiele procedures.  In 2015 mediation opleiding gevolgd en de advocaat specialisatie arbeidsrecht met succes afgerond.  Actieve lidmaatschappen bij VIA, de Verenging van Incasso Advocaten, bij VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland), de NVvP (Ned. Vereniging voor Procesrecht) en aangesloten bij NMV (Ned. Mediators Ver.)

Eerste betrekking was als advocaat (1997) te Venlo; tot 2003 bij BoelsZanders. Toen overgestapt naar Eindhoven als medewerker bij Van Helvoort De Vries Van den Meulengraaf Advocaten en Notaris.  Vervolgens 4 jaar (waarvan 2 jaar als partner) in dienstbetrekking bij Van den Boomen Accountants en Advocaten te Waalre en later te Tilburg (Witlox Van den Boomen). Daarna  teruggekeerd naar Eindhoven, maar nu in de rol van vennoot/aandeelhouder in het kantoor Hermanides De Vries Van Baaren (7,5 fte advocaten, 3 fte ondersteuning).

In augustus 2014 besluit genomen zich zelfstandig te vestigen en aandeel terug te verkopen. Oprichting Van Baaren Advocatuur. Houdt zich voornamelijk bezig met advies en procesbijstand aan ondernemers en hun bedrijven. Momenteel secretaris van de Ondernemers Vereniging Liempde, met meer dan 160 leden de grootste ondernemersvereniging van Boxtel.  Tevens secretaris en lid Dagelijks Bestuur van SPPiLL, Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde. SPPiLL heeft leefbaarheidsprojecten ter waarde van ca. 3 mio euro in portefeuille. Lid (voorzitter) van de Raad van Toezicht basisschool De Oversteek.  Maatschappelijk, bestuurlijk  actief bij het Rode Kruis.

kwalificaties

• Magna Charta Leergang Arbeidsrecht 2017

• Radboud Universiteit 1996

• Leergang TMA / VAAN accreditatie in 2015

INTERESSEGEBIEDEN

• Individueel ontslagrecht waaronder ontslag op staande voet

• Zieke werknemer

• Re-integratie

• Ondernemingsraad (OR)

• Internationaal Arbeidsrecht

VAN BAAREN ADVOCATUUR

Van Baaren Advocatuur

Dorpsstraat 17

5298 CA Liempde

0411 – 85 17 17

Share This