ARBEIDSRECHT

VIDEO’S

Webinar Actualiteiten Arbeidsrecht

In dit webinar bespreken Hans van der Weijst (Advocaat Advocatenkantoor Van der Weijst) en Robin Steensma (Advocaat MKS Advocaten) diverse stellingen met betrekking tot actualiteiten uit het arbeidsrecht.

Wet arbeidsmarkt in balans

Een gesprek onder leiding van Wouter Kurpershoek met advocaten Paul Rappa en Hans van der Weijst over het wetsvoorstel: Wet arbeidsmarkt in balans.

Webinar Arbeidsmarkt in Balans

Bekijk hier het webinar terug van de Stichting Magna Charta Advocaten, Arbeidsmarkt in Balans. Met Mariëlle Groen, advocaat bij ADVOCURA en Peter van Baaren, advocaat Van Baaren advocatuur.

Een kort gesprek over de vervaltermijn bij de transitievergoeding

Magna Charta Advocaten is in gesprek met Maikel Rubens van Rubens advocatuur over een recente uitspraak van de Hoge Raad.

Een korte uitleg over de vervaltermijn

Maikel Rubens van Rubens Advocatuur legt in enkele zinnen uit hoe de vervaltermijn in het arbeidsrecht werkt. Ook wordt de impact van de uitspraak van de Hoge Raad van 14 december 2018 aan de orde gesteld.

Zelfsturende teams en arbeidsrecht

Magna Charta Advocaten is in gesprek met Jacqueline Caro over de arbeidsrechtelijke aspecten van zelfsturende teams en de procedurele complicaties die zich kunnen voordoen.

Eenzijdige wijziging van pensioen

Eenzijdige wijziging van pensioen komt vaker voor dan men denk. Een werkgever doet er goed aan om bij wijziging van de pensioenregeling van het begin af alles in kaart te brengen om de wijziging goed te regelen en de instemming van de werknemers te krijgen.

Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans: enkele highlights

Bespreking enkele concrete wijzigingsvoorstellen.

Geen proeftijd XL

Opnemen proeftijdbeding XL leidt tot nietigheid.

Snurkt uw arbeidsovereenkomst ook?

Duizenden werknemers hebben een zogenaamd “slapend dienstverband”. Wettelijke veranderingen in 2020 maken de afweging om deze te eindigen of juist in stand te houden belangrijk. Dit interview geeft een kort inzicht in het waarom.

Drie advocaten in balans

Bekijk hier het webinar terug met Tjeppe Ettema (Ettema Advocatuur), Jacqueline Caro (Advocaten van Oranje) en Maikel Rubens (Rubens Advocatuur), waarin diverse stellingen worden besproken omtrent de wet Arbeidsmarkt in Balans.

Een werkgever is niet verplicht ontslag te geven nadat een werknemer na (in de regel) 2 jaar arbeidsongeschiktheid niet langer loon hoeft te betalen en de werknemer naar een uitkering ‘uitstroomt’. De werkgever kan dat doen, na die 2 jaar en er geldt dan geen zgn. ontslagverbod tijdens ziekte meer. Ontslag geven is dus relatief ‘eenvoudig’…

Share This